Ve Cvokařském muzeu zněla němčina

17.08.2014 17:27

Ve Cvokařském muzeu jsme v neděli 17. srpna 2014 dostali zahraniční návštěvu. Dvacet čtyři účastníci čtyřdenního zájezdu po jižních a středozápadních Čechách z Norimberka a okolí nás naštěstí navštívili až odpoledne, kdy už nehrozil déšť a i dosavadní několikadenní zima se zrovna měnila v teplejší odstín.

Spolek přátel Norimberk – Praha, který ve východním Bavorsku existuje tento rok již patnáct let, uspořádal k výročí svého založení zájezd do Čech po zajímavých a hlavně netradičních místech. Nás potěšilo, že zájezd vyvrcholil právě návštěvou Cvokařského muzea ve Starém Rožmitálu.

Kliknete-li si na https://www.freundeskreis-nuernberg-prag.de/_Progr_Vraz_6stg_150714.pdf     můžete si přečíst celý program skupiny, kde je uvedeno i naše muzeum.

Společné foto před Cvokařským muzeem. Nejmladší účastník zájezdu drží zbytek tradiční pochutiny z našeho kraje – kynutého báče, jímž byli účastníci zájezdu pohoštěni a jehož recept si díky německému překladu organizátorky celé akce Ivy Thielové pilně opisovali z informačního panelu v muzeu.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode