To nikdo nečekal. Muži nastupují!

14.08.2024 20:44

Že už po dvou letech budeme opět ve Starém Rožmitále chodit na mistrovská utkání mužů v národní házené, to věru nikdo nečekal. V skrytu duše jsme jen doufali, že až dorostou dorostenci a starší žáci, opět budeme o nedělích dopoledne svědky napínavých zápasů, na něž chodila stovka fanoušků.

A ejhle!

Mazáci, kteří v červnu 2022 dobrovolně opustili oblastní přebor, jelikož covidová pauza, ale i věk udělaly své, se totiž dali herně opět dohromady. Každý přece ví, že i mimo hřiště tvoří skvělou partu.

25. srpna v 15 hodin mají mistrovskou premiéru ve Ždírci (pár kilometrů od Blovic), který minulou sezonu skončil v oblastním přeboru na předposledním místě. Lze věřit, že do Ždírce na zápas pojede celá kolona aut z Rožmitálu. Doma se muži Spartaku Rožmitál poprvé představí 8. září od 11 hodin v duelu s béčkem Kyšic. A kdo další je na podzim doma nebo venku čeká? Jsou to Záluží, Nýřany B, Božkov, Vřeskovice, Všenice B, Přeštice B, Hromnice a béčko Příchovic.

A teď to hlavní. Kdo je v mužstvu na soupisce?

Branku bude hájit Dušan Sadílek, v obraně nastoupí Pavel Blažek, David Franěk, Marek Hejra a Jiří Vondrášek. V útoku se znovu objeví Petr Melichar, Petr Šourek, Jiří Pičman a Jakub Pazderník. Ostřílené borce, kteří hráli i II. nebo dokonce I. ligu, posílí bývalí dorostenci Jakub Vaněk, Marek Jeníček a Jan Sirotek. Sbírat zkušenosti s dospělými budou i současní dorostenci jako třeba Tomáš Blažek, David Pospíšil, Matouš Hrdina, Jakub Hofman, Pavel Metlička nebo Jakub Czejsek. Mužstvo trénují (i každý pátek od 18 hodin) Pavel Jeníček a Petr Melichar.

Cestu kmenového kádru mužů od jejich začátků před dvaceti lety si můžete připomenout ve zprávě, jíž jsme publikovali před dvěma roky nebo v knize Náš život s národní házenou, která je ještě k dostání v prodejně Drogerie-knihy na rožmitálském náměstí.

Fanoušci a mužstvo před posledním zápasem v červnu před dvěma lety. Pak bylo rozpuštěno

Dnes se hráči schází i při televizních přenosech (jako tady z olympiády v Paříži)

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode