Stavbě mostu už nic nebrání ?

29.05.2024 00:31

Na nedělní schůzi osadního výboru s občany Starého Rožmitálu nemohla chybět kauza devadesátiletého mostu přes Vlčavu. Kdy se začne starý bourat a nový stavět?  

Městský úřad v Příbrami už vydal v polovině dubna rozhodnutí o změně stavby před jejím dokončením, tedy stručně řečeno: povolil vynechání středového pilíře z původní dokumentace. Tím se zvýší průtok vody, což jistě uvítají majitelé domů a zahrad v Luhu. Vozovka je navržena na průjezd jedním jízdním pruhem. Ostatně ani teď se na mostě nemohla auta míjet.

Během pár dnů vypíše radnice výběrové řízení na zhotovitele stavby a do konce roku by mělo být hotovo. Peníze v rozpočtu města jsou.

Ale jako ve všem je háček: Příbram v souvislosti se stavbou nového mostu povolila i pokácení dvou proti sobě stojících lip u severní strany mostu, ale pouze v období vegetačního klidu. A ten obvykle začíná 1. listopadu. Takže výstavba mostu se protáhne do roku 2025?

K tomu jen poznámka: Problém s mostem řeší radnice už řadu let. Autoři Brdny jej ale vyřešili ráz naráz. Už před rokem nechali most prostě zmizet. A když něco není, nemůže se to ani řešit!

I pro reportéra Růžičku bylo zmizení mostu překvapením

Černě původní projekt se středovým pilířem, červeně upravený projekt bez pilíře

Objízdná trasa během stavby mostu

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode