Rybníky se upouští, policie a hasiči v pohotovosti

13.09.2024 14:40

Město a jeho organizace, hasiči i rybáři se již od čtvrtka 12. září připravují na možné povodně v souvislosti s nepříznivým vývojem počasí. O tom, co se v Rožmitále děje, informoval na facebookovém profilu Rožmitálsko a Podbrdsko radní Aleš Haluska:

„Preventivně byla vypuštěna tzv. Kaberna na křižovatce u policie a zvednuta stavidla pro maximální průtok vody. Byla vyčištěna stavidla na rybníku Jez a na ostatních rybnících bezpečnostní přelivy. Rybníky na Rožmitálsku v majetku či správně rožmitálských rybářů se začaly upouštět.

V kontaktu jsme jak se starostou města, náčelníkem obvodního oddělení Policie ČR v Rožmitále, rybáři, technickými službami, tak především s velitelem naší zásahové jednotky Sboru dobrovolných hasičů JPO II  Milanem Polákem. Ten sdělil, že hasiči jsou v pohotovosti a budou celou situaci monitorovat. Budou tak připraveni okamžitě zasáhnout při pomoci čištění stavidel, mostů, ale i s čerpáním vody a ostatních potřebných prací. Dále je k dispozici na pět set pytlů k použití dle potřeby.

V kontaktu jsme i s velitelem našeho Sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále. Aktuální srážky a průtok říčky Vlčavy v našem městě můžete sledovat online na webových stránkách města v rubrice Povodňový plán. V případě jakýchkoliv dotazů, pomoci a potřeby budeme celý víkend k dispozici a na telefonu.“

Aleš Haluska, neoficiální mluvčí rožmitálské radnice a radní komunikující s veřejností

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode