Rožmitálská mládež se na Poháru ČR neztratila

26.06.2024 20:51

Mladší žáci Spartaku Rožmitál, oddílu národní házené se minulý víkend 21. - 23. června zúčastnili Poháru České republiky, který se hrál v Přešticích. Na turnaji se představila družstva SK Studénka, KNH Spoje Praha, TJ Plzeň-Újezd, TJ Spartak Rožmitál a domácí TJ Přeštice.

První, páteční, zápas rožmitálské mládeže s Plzní-Újezdem byl velmi dramatický. Dokládá to i skutečnost, že naši mladíci dostali dvě červené karty (dvě minuty hráli jen o pěti hráčích) a jednu žlutou. Nakonec zápas skončil remízou 10:10. Naše branky vstřelili Cigánek devět a Holeček jednu.

Ve druhém utkání, v sobotu ráno, podlehl Spartak pozdějšímu vítězi celého turnaje SK Studénka z Moravskoslezského kraje 6:12. Rožmitálské góly vsítili Cigánek 2, Holeček 1, Zeisek 2 a Šourková jednu.

Hodinu po dohrání tohoto zápasu stáli Rožmitalané opět na hřišti, a to proti Spojům Praha. Duel vyhráli 12:6 a odsoudili soupeře na poslední místo v turnaji. Balón zavěsili do sítě Pražanů Cigánek osmkrát, Zeisek dvakrát a Holeček se Šourkovou po jednom.

V neděli, opět od devíti hodin, nastoupili mladší žáci z Rožmitálu k poslednímu a nejvíc důležitému utkání proti Přešticím. Vítězství by jim zaručilo druhé místo, ale bohužel domácímu celku, který měl velkou podporu v hledišti, podlehli vysoko 7:14. Branky nastříleli Cigánek 6 a Holeček jednu. Z druhého místa se tedy radoval domácí celek.

Spartak Rožmitál nakonec skončil na čtvrtém místě, když bronzová medaile mu unikla o dva góly. Se třetím týmem, Plzní-Újezdem, měl totiž stejný počet bodů a remízu ve vzájemném zápase.

Vojta Šnajdr byl vyhlášený jako druhý nejlepší brankář turnaje a Berťa Nosek jako třetí nejlepší obránce turnaje. Tuto anketu, podle názoru rožmitálských činovníků dost svéráznou, vyplňovali trenéři a rozhodčí.

"Velké poděkování patří našemu úžasnému týmu, moc jsme si všichni celý víkend užili a také chceme poděkovat Monice a Petrovi Šourkovi, za užitečné rady a podporu během zápasů, ale i mimo ně", prohlásili trenéři rožmitálského družstva Eva Hofmanová a Pavel Brejcha. Jim ovšem také patří poděkování, jak se s družstvem třídenního turnaje zhostili. Díky jejich obětavé práci mohli rožmitálské děti na takto významném celostátním turnaji načerpat nové dovednosti a zkušenosti.

Naše sestava: Vojtěch Šnajdr - Albert Nosek, Jáchym Šnajdr, Tadeáš Hrdina, Jan Hofman, Ondřej Přígrodský - Jonáš Cigánek, Stanislav Holeček, Dorotka Šourková, Jan Zeisek a Matyáš Němec.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode