O Štědrý večer se ve světě přejídají všelijakými dobrotami. V Americe a Anglii nedají dopustit na nadívaného krocana, ve Finsku se krmí velkou šunkou s hořčicí a chlebem, vepřové mají i v Rumunsku nebo v Dánsku a ve Francii si pomlaskávají na pečené kachně a na husích či kachních jatýrkách.
U nás, stejně jako v Německu či Rakousku, dáváme přednost dietě – rybě s bramborovým salátem. V Rakousku a někde i tady sice vymění rybu za vídeňský řízek, ale na Boží hod na smaženého kapra stejně dojde.
A kde čerstvého kapra či jinou rybu v Rožmitále na Vánoce vzít? Ideální šance se naskýtá na sádkách, kde budou od 20. do 23. prosince mít nejen kapry, ale i líny, sumce, štiky, candáty či amury. Rožmitálští rybáři hned na místě zájemcům ryby upraví podle přání. Ale pozor: dravých ryb je jen omezené množství. Kilo kapra stojí od 75 korun.
Loňská zimní idylka - sádky, ryby, zámek v pozadí. Jen sníh nebyl
Zkušení rybáři připraví ryby podle přání, dalo by se říci skoro až na talíř
Cvokařské muzeum
Alej Johanky z Rožmitálu 74Vytvořeno službou Webnode