Přituhuje!

19.06.2024 00:06

Před pár dny jsme psali o varování, které přišlo z radnice. Týkalo se řádění zlodějů na Rožmitálsku. Podivovali jsme se, že oznámení nezveřejnila policie, ta ale patrně teď v souboji s nenechavci tahá za kratší konec provazu.

Podle oficiálních údajů Policie ČR se v působnosti rožmitálského oddělení stalo za posledních třicet dní 45 případů, které policisté řešili. Většina se týkala veřejného pořádku a občanského soužití. Nás ale zajímá, že sedm případů bylo tzv. přestupků proti majetku, přičemž u dvou oznámení z 23. května byl údajně zjištěn pravděpodobný pachatel. U pěti je ovšem pachatel neznámý, stejně jako u krádeže většího rozsahu v Sedlici nahlášené 8. června. Je vidět, že zloději si dávají pozor, aby nezpůsobili větší škodu než 10 000 Kč, která je brána jako pouhý přestupek, nikoli trestný čin.

Co si má člověk o těchto zoufalcích myslet, když včera vyrvali a ukradli přišroubovanou pokladničku na mince v Cvokařském muzeu. Trezorek, stejně jako před dvěma měsíci odcizené pivní láhve rožmitálských pivovarů, byly v muzeu od jeho založení, tedy 13 let.

Příště můžou ukrást třeba celé Cvokařské muzeum! Asi přituhuje.

Tady ještě včera ráno byla pokladnička - trezorek

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode