Neplaťte za známku na pohlednici víc než doposud

25.07.2013 10:13

Přestože Česká pošta od 1. srpna 2013 zdražuje tarify za odeslání poštovních zásilek, nemusíte se obávat, že byste museli platit víc.

V Cvokařském muzeu mají návštěvníci k dispozici řadu pěkných pohlednic. A my bychom byli samozřejmě rádi, aby je posílali svým známým. Ale už takhle dát za poštovní známku 10 Kč je docela drahé, natož od 1. srpna 2013, kdy bude stát 13 Kč. To bude zcela příšerné.

Čtenářům našeho webu a příznivcům Cvokařského muzea však poradíme jak se zdražení vyhnout. Každá pošta či řádná trafika prodává kromě poštovních známek s udanou hodnotou 10 Kč také tzv. písmenkové známky s písmenem A. Písmeno A znamená, že známku lze použít na vnitrostátní přepravu, tedy stejně jako známku s vyznačenou desetikorunou. Ale teď pozor: Kdo si do 31. července 2013 nakoupí známky s písmenem A po desetikoruně, může je používat kdykoli po tomto datu, ať se třeba tarify pošty zvedají do nebetyčných výšin či jednou přejdeme na euro, a nic nebude připlácet! Kdo však na pohlednici či na dopis nalepí od 1. srpna 2013 známku s udanou hodnotou 10 Kč, bude muset připlatit 3 Kč.

Kdo tomu nevěří, ať se přesvědčí na webu České pošty:  https://www.pismenoveznamky.cz/pismenove-znamky.htmlwww.pismenoveznamky.cz/pismenove-znamky.html 

Připomeňme jen, že náš web podporuje mezinárodní veletrh Sběratel v Praze (letos 5. – 7. září, více o něm na: https://www.sberatel.info/cs), který se m. j. věnuje sbírání poštovních známek a Česká pošta je jedním z jeho hlavních partnerů. Takže výše uvedenou informaci máme z první ruky.

Jedna z mnoha pohlednic ve Cvokařském muzeu.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode