Mimořádná aktuální zpráva: Na 40 záchranářů hledá houbaře

13.09.2013 20:41

Dnešní noc z 13. na 14. září 2013 bude pro desítky dobrovolných hasičů i policistů z Rožmitálska dlouhá. Na tísňovou linku bylo totiž večer oznámeno, že se nevrátil z hub 89letý muž, jenž odešel sám do lesa už v jednu hodinu po poledni.

Kolem 20. hodiny se rozjela velká pátrací akce, do které se zapojily všechny sbory dobrovolných hasičů devátého – rožmitálského – okrsku, hasiči z Březnice a policisté. Do pěti minut od začátku houkání sirény se seběhlo do hasičské zbrojnice ve Starém Rožmitále sedm hasičů, kteří odjeli spolu s ostatními sbory do prostoru severovýchodně od bývalých rožmitálských kasáren, odkud se rozvíjelo noční pátrání.

Doufejme, že houbař bude v pořádku nalezen, o čemž vás budeme později samozřejmě informovat. V této souvislosti připomínáme, že rožmitálské lesy jsou rozlehlé a hluboké a kolikrát v nich ztrácí orientaci i místní starousedlíci. Takže: Nemějte oči jen u země, ale také si hlídejte potůčky, slunce, lišejníky atd., abyste se v pořádku dostali i s houbami domů.

Přinášíme aktuální snímky ze seřadiště před začátkem pátrání krátce po 20. hodině:

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode