Malý požár s rozsáhlými následky

10.06.2024 00:27

Včera po 18. hodině se ozvaly ve Starém Rožmitále tři rány. Trafostanice vysokého napětí, která je umístěna na zanedbaném pozemku bývalého kulturního domu, se ocitla sice v menším, ale přesto v ohni. A Starý Rožmitál, město a některé obce kolem byly okamžitě bez elektřiny. 

Hasiči z Rožmitálu a posléze i profesionální hasiči z Příbrami po zavolání na tel. číslo 150 zakročili za pár minut. Pak už bylo na pracovnících ČEZu, aby svůj majetek zase zprovoznili.

Nejdéle nešel proud v Aleji Johanky a části Cvokařské ulice, a to až do 21.30 hodin. Problémy v Luhu možná souvisí s úderem blesku v polích blízko továrny Kemmler Electronic minulou neděli. Jeho slabší větev zasáhla i hospůdku U Náhonu, o čemž jsme psali dříve. Jak jsme se dodatečně dozvěděli, minimálně jednomu občanovi blesk zničil televizor, několika lidem odešly antény wifi nebo měli problémy s počítači.

Nutno ještě podotknout, že hasiči museli - aby se dostali do dvora - přeštípnout řetěz u vrat a pak odklidit nepořádek kolem trafostanice, aby se do ní mohli vůbec dostat a požár zlikvidovat. V této souvislosti opět vyvřel na povrch osud někdejší chlouby obce - bývalého kulturního domu - který nechává majitel zcela nepokrytě a hlavně nepochopitelně chátrat.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode