S napětím očekávaná starorožmitálská zabíjačka už je minulostí. Ráno v sobotu 15. března 2014 se v hospůdce U splavu začala vařit voda a v pět vpodvečer už bylo po všem. Když si ale vzpomeneme na tu krásu a barevnost ovárku, gulášku, jitrniček, jelítek, tmavé tlačenky, ovarové polévky a prdelačky a v neposlední řadě škvarečků...no a to vůně! Taková čerstvá majoránka dokázala provonět celou místnost.
Sousedé už dopoledne pootvírali nenápadně okna, aby se také mohli nadechnout nezaměnitelného aroma. Někteří dokonce už před polednem volali až do Parlamentu České republiky, aby se svými kulinářskými zážitky podělili s jedním z poslanců.
Taková to byla pěkná zabíjačka!
Abychom ale nezapomněli: Management hospůdky U splavu chystá už na příští sobotu Josefskou zábavu (viz Co nás čeká). Tak buďte všichni vítáni!
Pašík na háku a vařící voda v kotlích. Takhle začíná každá zabíjačka (to píšeme pro ty, kteří nejsou z vesnice a zabíjačku v životě neviděli).
Kdo měl volné a šikovné ruce, ochotně pomáhal řezníkovi.
Po namáhavé, a leckdy piplavé práci, následoval zasloužený odpočinek.
Očekávání chutné krmě bylo opravdu veliké.
Vpodvečer už byla hospůdka U splavu vygruntována, jako by se tu vůbec nic nedělo.
Cvokařské muzeum
Alej Johanky z Rožmitálu 74Vytvořeno službou Webnode