Pět restaurací v severoitalském údolí Valle di Ledro, o němž jsme v září psali v souvislosti s cvokařstvím a přátelstvím s Čechy během 1. světové války v devítidílném seriálu (viz https://www.staryrozmital.cz/news/pratele-z-valle-di-ledro-1/ ), pořádá festival české kuchyně. Místní i turisté si tak mohou pochutnat na knedlících, guláši, lívancích, bramboráku, zelném závitku nazývaném holubce, borůvkových nebo švestkových knedlících. To vše se jejich předkové naučili před sto lety mimo jiných míst i na Příbramsku. Takže komu se nechce doma vařit, hurá do Alp! Česká kuchyně bude v údolí od 29. října do 1. listopadu a pak ještě od 8. do 11. prosince 2016.
Restaurace a hotel U tří hus v obci Molina je jedním z podniků, kde se budou podávat česká jídla
Cvokařské muzeum
Alej Johanky z Rožmitálu 74Vytvořeno službou Webnode