Jak si počínalo soutěžní družstvo SDH Starý Rožmitál v roce 2013 – I

13.01.2014 12:15

Na výroční valné hromadě SDH Starý Rožmitál konané 4. ledna 2014 předneslii členové soutěžního družstva podrobnou zprávu o svých loňských úspěších i nezdarech. Ze zajímavé a neotřele podané zprávy, kterou prezentoval Jan Mora, citujme podstatnou část:

„V roce 2013 jsme se zúčastnili dvanácti soutěží. 20. dubna jsme se vypravili na putovní pohár o Erb města Rožmitálu. Technika provedení našeho útoku byla výborná. Bohužel košař pozapomněl na pravidla této soutěže a v kádi zapumpoval se savcem, což vedlo k diskvalifikaci družstva. Po předčasném odjezdu ze soutěže jsme oddílu národní házené spláchli od listí a větviček hřiště a domů jsme odcházeli i přes neúspěch v soutěži s dobrým pocitem.

V prvním kole okrskové soutěže jsme skončili pátí. Závody na sto metrů s překážkami dopadly vcelku slušně, nicméně požární útok ale podle našich představ neskončil. Praskla hadice B a útok zůstal nedokončen.

26. května následovalo první kolo Brdské ligy v Bojanovicích, které pořádali hasiči ze Sloupu. Celou soutěží nás provázelo příšerné počasí a lilo jako z konve. Na postup do osmifinále nám stačil čas 16:53. Rozstřel s Namnicemi jsme však prohráli, neboť došlo ke zranění levého proudaře, který již útok nedokončil, a následovalo enko, čili – nebyli jsme hodnoceni. Naše družstvo obsadilo sedmé místo a získali jsme první čtyři body.

Další kolo ligy proběhlo 9. června v Kňovicích u Sedlčan. Organizace se zhostil tým z Nalžovic. Areál byl ve výborném stavu a počasí ukázalo po dlouhé době svou slunečnou tvář. Brzký start určilo rozlosování. Skládat materiál na základnu jsme začali jako čtvrtí v pořadí. Po dvou neúspěšných startech jsme obdrželi červený praporek z důvodu přešlapu jednoho závodníka. Následoval námi podaný protest, protože jsme se domnívali, že pomocník startéra pochybil. Protest nám byl uznán, a tak jsme odstartovali jako poslední. Identický sestřik na obou terčích v čase 16:13 nás poslal do play-off. Zde nás čekal souboj s týmem SDH Kotenčice, který skončil naším vítězstvím. S časem 15:86 jsme porazili kluky z Kotenčic o 18 setin sekundy. Dále jsme vyhráli časem 15:75 rozstřel s SDH Panthers Líchovy, jimž se nepovedl pravý proud. Tím pádem se SDH Starý Rožmitál dostal po třech, možná po čtyřech letech do finále na jednom kole Brdské ligy. Ve finále jsme bohužel padli za oběť soupeři z Radětic, který časem 15:27 vyhrál. Náš čas taktéž nebyl špatný, ale 15:88 prostě nestačilo. I přesto jsme obdrželi krásných 17 bodů a dostali se s 21 body na průběžné čtvrté místo v celkovém bodování.“.

Pokračování zítra.

Naše soutěžní družstvo v roce 2013 při Memoriálu Aloise Jedličky.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode