Jak bylo na soustředění našich hasičátek v Martinicích

20.07.2014 07:40

Ve dnech 9. až 13. července 2014 absolvovali mladí hasiči SDH Starý Rožmitál společné soustředění s malými hasiči z březnického sboru v Martinicích u Březnice. Přestože bylo velmi chladno, společný pobyt 10 staroměstských hasičátek a 23 hasičátek z Březnice nevlídné počasí nenarušilo. Naopak – děti měly stále co dělat,a tak se pěkně zahřály, což ostatně dokládají fotografie.

Řekněme si jen stručně, co všechno děti zažily. Kromě získání dalších hasičských dovedností si musely samy postavit stany, ráno je budila trumpeta, pak následovala rozcvička a snídaně a pak sporty: fotbálek nebo vybíjená. Po dobrém obědě (třeba guláš nebo rajská) následovaly odpoledne hry a sbíralo se dřevo na táborák samozřejmě spojený s opékáním špekáčků.

Jiné dny trávily nějaký čas v hájence, touláním po lese, při ukázkách paintballové střelby Březnických žoldnéřů, procházkou s koňmi z ranče Equitana, při nacvičování první pomoci nebo na diskotéce.  Pro své vedoucí také připravily branný závod, aby se přesvědčily, jak také oni zvládají lezení po lanu, poznávání značek nebo střelbu ze vzduchovky.

Starorožmitálská hasičátka se zúčastnila i soutěže v požárním útoku v Bubovicích, kdy skončila na čtvrtém místě. Inu, byl to dobrý trénink na Staroměstskou dětskou ligu 24. srpna 2014 ve Starém Rožmitále.

Jak našim, tak březnickým malým hasičům se veškerá činnost při pětidenním pobytu bodovala. A hádejte, kdo získal víc bodů? Správně! Krásné soustředění, na které děti jen tak nezapomenou, skončilo spravedlivou remízou.

Na závěr ještě velký dík našim čtyřem vedoucím, kteří se o deset hasičátek ze Starého Rožmitálu, svědomitě starali. Lenka Vaňková, Petr Zehnula, Lucie Veselá a Zanna Fejfárková – kdybychom je měli také bodovat – mají od nás plných sto bodů!

Foto: Lenka Vaňková

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode