Tradiční české pokrmy hájí ve světě šéfkuchař Michal Novák a nezapomíná přitom ani na starou dobrou uhlířinu. Ostatně recept na ni si převzal z našeho webu a s uvedením zdroje jej publikoval spolu se spoustou dalších receptů na své webové stránce (viz https://www.chefmichalnovak.cz/304-brdska_uhlirina ).
Na svých toulkách světem s agenturou Czechtourism zažil spoustu příhod s českou kuchyní. „Všude jsme pekli kachny a štrúdly, vařili omáčky – hlavně svíčkovou a rajskou. A k nim samozřejmě knedlíky“, vypravuje například Novák.
„A největší odměna? Ráno po naší prezentaci v Toskánsku za námi přišli snad všichni zaměstnanci zámku, kde jsme ji prováděli, a ptali se, jestli nezbyla bramborová polévka. Chtěli si ji ohřát k snídani. Italové jsou ohromní nacionalisté. Vědí, že jejich kuchyně je nejlepší a najednou uznali i tu naši“, vzpomíná šéfkuchař Michal Novák.
Bramboračka patří mezi obecné české gastronomické poklady. Ale i u nás na Rožmitálsku máme své speciální dobroty, na které nedáme dopustit. Jen se podívejte na náš materiál o vaření v našem údolí, který jsme publikovali na začátku minulého roku. Viz https://www.staryrozmital.cz/dalsi-serialy/historicky-jidelnicek-a-tradicni-rozmitalske-recepty/
Uhlířina. Ilustrační foto labuznik.cz
Cvokařské muzeum
Alej Johanky z Rožmitálu 74Vytvořeno službou Webnode